حیوانات آزمایشگاهی بعنوان یکی از مهمترین ابزارها سهم بسزایی در پیشرفت علوم پزشکی دارند.
از نظر اخلاقی نمی توان فراورده های آرایشی، بهداشتی و دارویی، ترکیبات بیولوژیک و روشهای جدید جراحی را مستقیما بر روی انسان آزمایش کرد لذا جهت انجام آزمایشات مطمئن و قابل تکرار می بایست از حیوانات سالم آزمایشگاهی بهره برد.
همچنین سلامت محققین نیز با توجه به بیماریهای زئونوز بایستی در نظر گرفته شود. امروزه مصرف حیوانات آزمایشگاهی بعنوان یکی از شاخص ها در مقایسه امور پژوهشی کشورها با یکدیگر استفاده می شود.
بخش علوم حیوانات ازمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال 1398 با مساحتی بالغ بر 400 متر مربع حاوی اتاق های متعدد جهت تکثیر و پرورش مایس و رت شروع به فعالیت نمود.
از شهریورماه سال 1399 تحت نظارت شبکه ملی مدل سازی حیوانی و تحقیقات درون تنی معاونت علمی ریاست جمهوری و انستیتو پاستور 5 گونه فاقد پاتوژن یا Specific Pathogen Free (SPF)، دو گونه خوکچه هندی و همچنین خرگوش به این مجموعه اضافه گردید.
ویژگی های حیوانات (Specific Pathogen Free)
1) حفظ سلامت کارکنان و محققین به دلیل اینکه حیوانات SPF عاری از بسیاری از عوامل بیماری زای زئونوز هستند.
2) حیوانات آزمایشگاهی عاری از پاتوژن های خاص (SPF) از لحاظ تولید مثل، باروری و همچنین طول عمر نسبت به حیوانات آزمایشگاهی غیر SPF شرایط بسیار بهتری دارند.
3) استفاده از حیوانات آزمایشگاهی عاری از پاتوژن های خاص (SPF) باعث می گردد که به دلیل عدم تداخل گونه های پاتوژن، در نهایت نتایج تحقیق تکرارپذیر و علمی تر گردد.
4) استفاده از حیوانات آزمایشگاهی عاری از پاتوژن های خاص (SPF) باعث می گردد که ایجاد بیماری در کلونی حیوانات به حداقل برسد.
هم اکنون تجهیزات مربوط به تکثیر گونه های عاری از پاتوژن (SPF) در بخش علوم حیوانات آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی لرستان مستقر است و تکثیر و پرورش و فروش این گونه ها به محققین به طور روزانه صورت می پذیرد.
- لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.
سوالات متداول
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر نوع موس:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: